Alexander Albon: ‘Ik begreep de auto nog helemaal niet’

© Hollandse Hoogte

Het was een chaotische periode voor rookie Alexander Albon. De jonge Thai had zijn handtekening al gezet voor de Formule 1, maar toen kwam Toro Rosso ineens op zijn pad. Had begin was dan ook heel erg wennen voor de coureur.

Toen Toro Rosso aanbelde bij Albon, werd zijn contract bij Nissan in de Formule E ontbonden. Nu hij er nog maar een halfjaar op heeft zitten bij Toro Rosso, mag hij zich na de zomerstop al bewijzen bij Red Bull Racing. Het was dan ook een chaotisch begin van dit seizoen voor de jonge coureur. “Het maakte het allemaal wel een beetje vreemd. Ik had weinig tijd om voor te bereiden en leunde aan het begin van het seizoen veel op de feedback van Dany. Ik wist gewoon nog niet alles over de auto en maakte daarom ook niet zoveel ingrepen hoe ik de auto graag wilde hebben.”

“Het was gewoon een stukje zelfvertrouwen dat ik nog miste, omdat ik de wagen nog niet helemaal begreep. Zoiets groeit vanzelf. Hoe meer je te weten komt over de banden en wat de sterke en zwakke punten zijn van je auto, hoe beter je feedback wordt en aan kunt geven hoe je de auto wil hebben.” Aldus Alexander Albon. We zullen zien hoe hij zal presteren bij Red Bull.

Laatste Nieuws