Bernie Ecclestone: ‘Wolff werkt samen met Lawrence Stroll om Mercedes-team over te nemen’

Er gaan geruchten dat Mercedes-teambaas Toto Wolff grote plannen zou hebben voor 2021. Wolff zou eerder de ambitie hebben gehad om de grote baas van de Formule 1 te worden, maar dat werd tegen gehouden door Ferrari. Volgens Bernie Ecclestone zou de teambaas alweer bezig zijn met nieuwe plannen.

Uit een onderzoek van F1 Insider bleek dat Toto Wolff de ambitie had om Chase Carey op te volgen als de grote baas van de Formule 1. Wolff zou al een deal hebben gesloten met Gregory B. Maffei, president en CEO van Liberty Media. Alleen zou Ferrari hier een stokje voor hebben gestoken.

Volgens Bernie Ecclestone zou Wolff alweer bezig zijn met nieuwe plannen. Ecclestone stelt dat Wolff samen met Racing Point-teambaas Lawrence Stroll het Mercedes-team in 2021 zal overnemen. Stroll, die momenteel 20 procent van de Britse autofabrikant Aston Martin koopt, zal dan samen met Wolff het team voortzetten onder de naam Aston Martin.

Het is volgens Ecclestone niet zo’n gek idee van Wolff. “Toto wil voorbereid zijn als Mercedes uitstapt en alleen als motorfabrikant optreedt. Waarom zou Mercedes zoveel geld blijven uitgeven aan een team als ze toch alles al hebben gewonnen? Alleen het feit dat Mercedes de nieuwe Concorde-overeenkomst uit 2021 nog niet heeft ondertekend is vreemd”, aldus de voormalig Formule 1-baas tegenover F1 Insider

Ben jij een échte Max Fan?

Klik op Vind ik leuk en mis niks! (Let op: als er een vinkje staat, volg je ons al).

Net binnen