Christian Horner: ‘De manier waarop Alexander Albon inhaalt is fenomenaal’

Alexander Albon wist afgelopen weekend voor de zevende keer op rij punten te behalen voor het team. Dat hij beter presteert dan Gasly is inmiddels wel duidelijk. De Thaise coureur reed een prachtige inhaalrace op het Circuit of the Americas.

De coureur die sinds de Grand Prix van België debuteert bij het team, reed een geweldige inhaalrace in de Verenigde Staten. De teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, is erg enthousiast over de prestaties van Albon. “Hij heeft heel sterk gereden.”

Door een touché in de eerste bocht moest hij een vroege pitstop maken om zijn voorvleugel te vervangen. Hierdoor lag hij laatste en had hij een groot gat te dichten naar de coureurs voor hem. “Uiteindelijk was hij een aantal rondes de snelste op de baan. De manier waarop hij zich een weg door het verkeer baande, dat was fenomenaal.”Aldus Christian Horner.

De manier waarop Albon de andere coureurs passeert vindt Horner erg mooi. “Albon is heel vastberaden wanneer hij iemand probeert in te halen, hij is ook heel efficiënt wanneer hij zich door het verkeer werkt. Hij heeft een goed gevoel voor de auto en staat inmiddels op de zesde plaats in het klassement, hij blijft het team met zijn ontwikkeling overtuigen van zijn capaciteiten.” 

Of Alexander Albon volgend jaar ook nog bij Red Bull rijdt is nog niet zeker. Hij laat in ieder geval wel zien dat hij het kan en het stoeltje verdient.

Net binnen