Daniel Ricciardo kan in drie jaar tijd 93 miljoen euro verdienen bij McLaren!

Renault F1 Team

De overstap van Daniel Ricciardo, die Renault gaat verlaten voor McLaren, zal de Australiër financieel niet slechter maken. Het Franse Sportune heeft uitgezocht hoeveel Ricciardo gaat verdienen bij het Britse team. Spoiler: hij zal niks te klagen hebben!

Toen Sebastian Vettel bekend maakte te stoppen als Ferrari-coureur na 2020, besloot het Italiaanse team om Carlos Sainz als vervanger te halen. De Spanjaard werd weggeplukt bij McLaren, waar Daniel Ricciardo zijn stoeltje weer overnam. Ricciardo heeft getekend voor 2021 en 2022, plus een optie voor 2023.

Laatstgenoemde zal bij McLaren een goede boterham verdienen. Het basissalaris van de Australiër ligt op 10 miljoen euro per jaar, maar daar kan een hoop bijkomen. In zijn contract heeft hij namelijk opgesteld dat hij 400.000 euro per behaald punt krijgt. Ook krijgt hij per overwinning 1 miljoen euro bijgeschreven.

Theoretisch gezien kan Ricciardo dus per jaar 31 miljoen euro verdienen, waardoor hij in zijn contractperiode bij McLaren een slordige 93 miljoen euro zou kúnnen bijschrijven.

Net binnen