Daniel Ricciardo over pensioen: “Zie mijzelf niet mijn hele leven vastzitten aan deze sport”

Met zijn 30-jarige leeftijd behoort Daniel Ricciardo al bij éen van de oudere coureurs in de Formule 1. Op deze leeftijd beginnen veel coureurs na te denken over wat ze willen gaan doen als hun avontuur er in de Formule 1 op zit.

Sommige coureurs blijven tijdens hun pensioen toch deel uit maken van de sport. Denk aan Alain Prost, Niki Lauda en Nico Rosberg. Toch denkt Ricciardo dat hij volledig uit de sport zal stappen. “Als ik eenmaal klaar ben met racen, wil ik ook echt weg blijven.Een ander ding is, ik heb altijd andere interesses gehad toen ik opgroeide. Ik hou van racen, maar ik ben ook opgegroeid met andere sporten.”

“Het zou leuk zijn om weg te stappen van racen, nadat je alles erin hebt gestopt. Omdat ik dat hoofdstuk zou kunnen beëindigen en denken: ‘Geweldig, dat deel van mijn leven is voorbij’. Maar bovenal heb ik er absoluut belang bij om iets buiten dat te doen. Of dat nu in mode of muziek is, ik weet het niet.”

“Ik zie mezelf niet mijn hele leven vastzitten aan deze sport. Het is zeker mijn hele leven mijn passie geweest, maar ik zou graag iets anders succesvol willen zijn dan raceauto’s.” Aldus Daniel Ricciardo die nu al over zijn pensionering nadenkt.

Net binnen