Daniel Ricciardo vond fans op Spa-Francorchamps ‘kinderachtig’

Hollandse Hoogte

Tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van België crashte Lewis Hamilton. Het was een redelijk harde klap, maar het publiek juichte alsof hun favoriete team gescoord had met voetbal. Daniel Ricciardo is niet te spreken over deze groep mensen.

Hamilton liet gedurende het weekend op Spa al weten duidelijk geraakt te zijn door het gejuich, zeker nadat Anthoine Hubert kwam te overlijden op zaterdagmiddag. Op Instagram liet Lewis weten dat ‘er een hoop fans zijn die niet begrijpen hoe gevaarlijk deze sport is’. Dat was duidelijk gericht aan de mensen die eerder die dag hadden gejuicht om zijn ongeval.

Daniel Ricciardo is het volledig eens met de Brit en komt in Italië terug op dit moment. Volgens hem zijn de fans die juichen voor een ongeluk ‘kinderachtig’.

“Zulk gedrag zou je verwachten van kinderen, die niet beter weten. Je zou hopen dat volwassenen zich beter weten te gedragen”, zo begint Ricciardo tegenover Motorsport.com.

Volgens de Australiër is kortzichtigheid hier vooral boosdoener is. Men snapt niet hoe gevaarlijk de sport is, omdat ze het zelf nooit meegemaakt hebben en daarom maar wat roepen.

“Je hoeft niet iedereen leuk te vinden, maar respecteer ze wel. Elke keer dat wij de baan op gaan, lopen we risico. Als je de muur raakt, doet dat je iets, fysiek of mentaal. Als je nooit in een F1-auto gereden hebt, weet je niet hoe dat is”, aldus Daniel.

Laatste Nieuws