David Coulthard: ‘Mercedes en Ferrari beseffen dondersgoed dat ze door Red Bull verslagen kunnen worden’

Oud Formule 1-coureur David Coulthard ziet een goede toekomst voor de samenwerking tussen Red Bull en Honda. De analist en commentator vertelt in een interview hoe de toekomst van Red Bull eruit kan zien.

Coulthard stelt de Red Bull goede auto’s bouwt, maar dat ze niet kunnen winnen door de motor. “Red Bull Racing en Honda is een goed combinatie gebleken. Red Bull maakt elk jaar wel een goede auto waarmee ze races kunnen winnen. Alleen een goede motor ontbreekt nog. Dat is precies de reden dat Mercedes en Ferrari hen nooit van een motor zullen voorzien. Het geld is het probleem niet, maar Mercedes en Ferrari beseffen dondersgoed dat ze door Red Bull verslagen kunnen worden.” Aldus David Coulthard.

Volgens Coulthard zou Honda nog een paar stappen moeten zetten om mee te vechten voor het kampioenschap. “Red Bull moet sowieso volgend jaar weer met een goede auto komen en als Honda nog een paar stappen op motorgebied kan zetten, dan kunnen ze voor de titel gaan. Dat het verschil tussen de topteams recentelijk tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten zo klein was, slechts één tiende, betekent dat ze zeker kansrijk kunnen zijn.”

Net binnen