Dr Helmut Marko: ‘Honda-motor levert meer vermogen dan verwacht’

© Hollandse Hoogte

De start van dit seizoen was niet zoals gehoopt voor het team van Red Bull. Toen konden ze de kop nog niet echt bijhouden. Volgens Dr. Helmut Marko komt dit door de wissel van de Honda-motor. De motorleverancier doet het nu erg goed en heeft te verwachtingen ineens overtroffen.

De eerste Grand Prix dit seizoen leverde goede hoop op, maar dat bleek na de racen daarna toch niet zo positief te zijn. De auto was in de bochten te instabiel en dat komt volgens Helmut Marko door te weinig downforce. “We hebben een auto gebouwd met te weinig downforce, omdat we gewoon onderschat hebben hoeveel vooruitgang onze nieuwe motorpartner Honda heeft geboekt. Aanvankelijk wilden we de ontbrekende paardenkrachten compenseren met een chassis dat zeer aerodynamisch efficiënt is, maar de motor levert meer vermogen dan verwacht.”

De problemen zijn inmiddels opgelost, dat bleek maar in de afgelopen vier races. “We hebben het gecorrigeerd en de laatste paar races waren we daarom al bijna op gelijke voet met Mercedes. We hebben Ferrari zeker ingehaald en ik denk dat we in de tweede helft van het seizoen op elk soort circuit competitief zullen zijn.” Aldus Dr. Helmut Marko over de ontwikkelingen van de Honda-motor. Nu is het tijd voor Red Bull om het gat naar de kop te dichten.

Laatste Nieuws