Eerste races dit jaar bepalen of Haas F1 Team doorgaat in 2021

Haas F1 Media

2019 was geen positief seizoen voor Haas F1 Team. Kevin Magnussen en Romain Grosjean kregen nooit een goede balans in de VF-19, wat ervoor zorgde dat de resultaten ook uitbleven. Waar Haas in 2018 nog als vijfde constructeur eindigde, was dat een jaar later negende…

Hierdoor is Gene Haas, teameigenaar van de Amerikaanse renstal, erg sceptisch voor 2020. De 67-jarige miljonair uit de staat Ohio laat in gesprek met Autosport weten dat hij nog niet zeker is of zijn team in 2021 op de startgrid staat. Dit gaat hij bepalen na de eerste paar races van het aankomende seizoen.

“Ik wacht eerst het begin van dit seizoen af, voor ik een beslissing neem. Als we net zo’n slecht jaar hebben als in 2019, heeft het niet mijn voorkeur om nog door te gaan. We hebben dit nu vijf jaar gedaan, als test, en we gaan nu bepalen of we ermee doorgaan”, aldus Haas.

Als Gene Haas besluit om in 2021 weer op de grid te verschijnen, moet hij zich voor vijf jaar inschrijven. Dat is op dit moment het grootste struikelblok.

“Ik zeg niet dat we niet terugkomen volgend jaar, maar we moeten goed gaan kijken of het te doen is. Vijf jaar is namelijk een erg lange periode en het gaat zwaar worden”, zo sluit Haas af.