Esteban Ocon: ‘Ik ben beter dan Charles Leclerc en Max Verstappen’

Persconferentie
Hollandse Hoogte

Esteban Ocon, vanaf 2020 Renault-coureur, heeft zich in gesprek met ESPN uitgelaten over zijn relatie met Charles Leclerc en Max Verstappen. De Fransman kwam de twee vaak tegen tijdens hun kartperiode en kent ze dus maar al te goed.

In 2019 waren Leclerc en Verstappen de smaakmakers van de Formule 1. Doordat de twee elkaar al tien jaar kende, was er een echte rivaliteit, die tot zijn hoogtepunt kwam in Oostenrijk en Engeland. Zowel Max als Charles zorgden voor een prachtige strijd, die lange tijd niet meer te zien was in de koningsklasse van de autosport.

Esteban Ocon, die vaak in dezelfde kartcompetitie reed als Max en Charles wil in 2020 ook meestrijden. Hij ziet zichzelf namelijk als groot kanshebber.

“Ik ben beter dan Leclerc en Verstappen”, zo zegt Ocon tegen ESPN. “Zo moet je denken als coureur. Maar veel mensen waarderen het niet als je dit hardop zegt”, aldus de Fransman.

Het feit dat hij in 2019 toe moest kijken, is nog meer motivatie voor Ocon om in 2020 zijn revanche te pakken op zijn voormalig concurrenten.

“Ik heb mijn hele leven al tegen Charles en Max geracet en zij waren altijd de beste van iedereen. Ik ben dus niet echt verbaasd dat ze het zo goed doen. Ik zei nog aan het begin van het seizoen: ‘Leclerc gaat Vettel verslaan’, en zo geschiedde. Ik hoop dat ik met ze mee kan gaan strijden en dat we jarenlang kunnen vechten voor kampioenschappen”, aldus een zeer fanatieke Ocon.

Laatste Nieuws