Esteban Ocon stapt voor het eerst in zijn nieuwe auto: ‘Goede eerste indruk’

Esteban Ocon was dit jaar niet te vinden op de baan. Het afgelopen seizoen keek hij mij over de schouders van Toto Wolff in de garage van Mercedes. Volgend jaar rijdt de coureur naast Daniel Ricciardo bij het team van Renault. De Fransman sprong na een jaar weer in een Formule 1-auto.

“Het was een spannende eerste dag met Renault. Het team gaf mij een warm welkom en mijn eerste indruk was goed. In het begin was het vooral aanvoelen hoe de RS19 rijdt. Hoe meer rondes ik reed, hoe dichter ik bij het maximale kwam.” Aldus Esteban Ocon die vanochtend de garage van Renault binnenliep met een pet waarop stond: “het is mijn eerste dag! zeg hallo.”

Esteban Ocon is blij om weer terug te zijn. “Het is een fantastisch gevoel om weer achter het stuur van een Formule 1-wagen te zitten. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar de fundering die we nu hebben is enorm sterk. Ik kijk ernaar uit om woensdag weer verder te gaan.”

“De testdagen zijn cruciaal en het zal mij enorm helpen. Ik heb dit jaar niet zoveel gereden en we hebben in februari minder dagen om te testen. Dus om de twee dagen hier te hebben is in principe de oplossing voor de dagen die we in februari missen.” De testdagen in februari zijn namelijk verminderd naar zes dagen in plaats van acht dagen.

Ben jij een échte Max Fan?

Klik op Vind ik leuk en mis niks! (Let op: als er een vinkje staat, volg je ons al).

Net binnen