Formule 1 kijkt naar een double-header in Sochi…

Red Bull Content Pool

De Formule 1 kalender begint steeds meer vorm te krijgen. Eerder deze week werd duidelijk dat de eerste acht races in Europa bevestigd waren, maar er kunnen er nog meer komen in ons continent.

Volgens het doorgaans zéér betrouwbare Auto Motor und Sport is de F1-organisatie in gesprek met meerdere circuits, om zo de kalender verder te vullen. Een aantal van deze circuits hebben we al jaren niet meer voorbij zien komen.

De circuits van Mugello, Imola en Hockenheim worden genoemd als mogelijke ‘nieuwe’ Europese races dit jaar. Deze zouden de afgelaste races moeten vervangen. Australië, Nederland, Monaco en Frankrijk zijn alle vier definitief afgelast, waarvoor de F1-organisatie vervanging wil vinden.

Naast de bovengenoemde circuits is Liberty Media ook in gesprek met Rusland. Een mogelijke optie zou namelijk een double-header op het Sochi Autodrom zijn. Vanuit de F1-fanbase is hier donderdagochtend met afschuw op gereageerd.

Deze races zouden allemaal in september en oktober verreden moeten worden. Nadat die verreden zijn, vertrekt de Formule 1 richting Azië.

Net binnen