Helmut Marko: ‘2020 moet het jaar van Red Bull worden’

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is erg tevreden met het afgelopen seizoen. De Oostenrijker spreekt vol lof over Verstappen. Volgens hem is de Nederlander volwassener geworden.

Helmut Marko kijkt tevreden terug op het seizoen. Hij blikt samen in een interview met Formule 1 terug op het afgelopen jaar. “Het was een goed seizoen. De eerste seizoenshelft was onze auto niet goed genoeg. Dat kwam aan de ene kant door ons eigen chassis, maar ook omdat de motor nog niet ver genoeg ontwikkeld was.”

Naast dat de motor zich steeds beter heeft ontwikkeld, is ook Max veel veranderd. “Verstappen heeft een erg volwassen seizoen afgeleverd. Volgens mij hebben we nog nooit zo’n volwassen versie van hem gezien. Eerst was hij veel onrustig, maar dat is ook veranderd. Hij presteert vreselijk goed tijdens de races.” Aldus Helmut Marko.

Marko denkt dat volgend jaar echt het jaar van Red Bull wordt. “We weten nu wat we van Honda mogen verwachten en meer met een meer volwassene en enorm gemotiveerde Verstappen denk ik dat 2020 ons jaar moet worden.”

Ben jij een échte Max Fan?

Klik op Vind ik leuk en mis niks! (Let op: als er een vinkje staat, volg je ons al).

Net binnen