Helmut Marko: ‘Verstappen heeft steun van publiek niet nodig om beter te presteren’

Red Bull Content Pool

Jos Verstappen was er eerder al van overtuigd dat zijn zoon mee kan doen voor de overwinning in Oostenrijk. Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet kansen liggen voor Max, volgens hem kan de coureur het ook zonder zijn fans.

Eindelijk kunnen we weer zeggen dat er dit weekend geracet gaat worden. De teams reizen af naar Oostenrijk waar twee races op de Red Bull Ring worden verreden. Deze thuisrace betekent veel voor Red Bull, maar nog een tikkeltje meer voor Helmut Marko.

“Ik ben blij dat het hier plaats kan vinden. Hiermee kunnen we ook het goede voorbeeld geven aan de andere circuits zodra zij een race zullen organiseren”, begint Marko in gesprek met Kleine Zeitung. “Ons doel is om wereldkampioen te worden met Max, maar Mercedes wil dat ook.”

Omdat het seizoen laat begint, zullen er veel races in een korte periode verreden moeten worden. De kalender zit dan ook bomvol en de coureurs hebben weinig vrije tijd. “Omdat het seizoen kort is en de races dicht achter elkaar volgen, moet iedereen beter zijn best doen. De druk ligt nu veel hoger en dat verschil ga je echt merken, je krijgt geen tweede kans.” 

Normaal gesproken struinen er veel Nederlandse fans af naar het circuit in Oostenrijk. Ze komen massaal om Max Verstappen te supporten. Dit jaar is dat vanwege de maatregelen die zijn getroffen voor het coronavirus niet het geval, maar volgens Marko zal Max hierdoor niet minder presteren.

“Max rijdt altijd al op de limiet. Hij gaat niet harder rijden door het geschreeuw van het publiek. De fans zullen zijn prestaties niet laten veranderen”, aldus Helmut Marko.

Net binnen