Honda komt met grote update naar Oostenrijk door slim om te gaan met de regels!

Red Bull Content Pool

Red Bull Racing en Alpha Tauri kunnen in Oostenrijk gebruik maken van een verbeterde Honda-krachtbron. De Japanse fabrikant neemt namelijk een nieuwere motor mee naar de Red Bull Ring.

Dit heeft Honda voor elkaar kunnen schoppen door slim om te gaan met de ‘lockdown’-regels van de Formule 1. Alle fabrieken in Europa moesten sluiten, vanwege het coronavirus, maar Japan had dergelijke regels niet opgesteld. Hierdoor kon Honda gewoon doorwerken, terwijl de andere motorfabrikanten stillagen. 

Honda heeft samen met de Formule 1 afgesproken om later in het jaar dicht te gaan, zodat ze alsnog voldoen aan de verplichte drie weken ‘zomervakantie’. Maar de voorsprong op de rest van het veld hebben ze in ieder geval al gepakt!

De update

Volgens de officiële Formule 1-website gaat het om een compleet vernieuwde Honda-krachtbron, waarbij zowel de performance als de betrouwbaarheid is verbeterd. Later in het jaar wordt de ontwikkeling voor motoren bevroren, om kosten te besparen na het coronavirus, dus zal Honda hier een voordeel van hebben.

Net binnen