Jean Alesi: ‘Charles Leclerc is de nieuwe Senna; Verstappen op zijn plaats gezet’

Hollandse Hoogte

Voormalig Ferrari-coureur Jean Alesi heeft tegenover het Italiaanse La Gazzetta Dello Sport laten weten dat hij in Charles Leclerc de nieuwe Ayrton Senna ziet. Over Max Verstappen is de Fransman iets minder enthousiast. Alesi is van mening dat Max soms over de schreef gaat.

Alesi kent Leclerc al vanaf dat de Monegask nog een kleine jongen was. De zoon van Jean, Giuliano, is twee jaar jonger dan Charles en hebben veel samen gekart. Op dat moment zag de Fransman al dat Leclerc een speciaal talent was, maar de afgelopen twee Grand Prix heeft hij zelfs Alesi kunnen verrassen.

“Ik was inderdaad verrast. Ik wist dat hij snel was, maar dit… Wat hij deed was fenomenaal. Voor mij is hij al de ster van het seizoen. Hij had eigenlijk zijn tweede Grand Prix in een Ferrari moeten winnen, in Bahrein, toen zag je al dat hij van uitzonderlijk hoog niveau was”, aldus Alesi. 

Vergelijking

Volgens de eenmalig Grand Prix-winnaar is er geen coureur die in de buurt komt van Charles Leclerc. Ook Max Verstappen niet, die samen met Leclerc in de jeugdklassen alles domineerde. 

“Iedereen rijdt op dezelfde manier, behalve Charles. Hij is superieur, hij heeft een vertrouwen wat niemand anders heeft. Toen hij op Silverstone voorbij ging aan Verstappen, was dat gerechtigheid voor de actie in Oostenrijk. Waar Max vaak over de rand gaat, doet Charles het elegant. Hij is zoals Senna”, zo sloot Alesi af.

Laatste Nieuws