Jean-Eric Vergne: ‘Voelde mij eenzaam en niet op mijn plek in de Formule 1’

Hollandse Hoogte

De voormalig Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne vertelt over zijn minder leuke ervaringen in de Formule 1. Van 2011 tot en met 2014 reed hij bij Toro Rosso, maar moest toen het team verlaten van Helmut Marko. De coureur stelt dat hij het helemaal niet leuk vond en zichzelf niet meer kon zijn.

De huidige Formule E-wereldkampioen vertelt openhartig over zijn minder leuke ervaringen in de Formule 1. “Ik mis eigenlijk alleen de auto. Ik was heel verdrietig in de Formule 1, ik was eenzaam en voelde mij niet op m’n plek”, begint Vergne zijn gesprek met RTL GP Magazine.

Vergne vergelijkt zijn Formule 1-periode met een relatie met een meisje dat niet lekker loopt. “Het ging alleen maar om de prestaties. Ik voelde me niet prettig. Het voelde net als een relatie met een meisje dat gewoon niet werkte. Toen ze het uitmaakte, voelde dat als een opluchting.”

Ook werd hem gevraagd wie hij het irritants vond binnen de Formule 1, daar werd al snel antwoord op gegeven. “Helmut Marko. Ik houd wel van dat soort mensen, want hij is eerlijk en recht voor z’n raap, maar als je iets goed doet hoor je dat niet. Hij belde mij weleens op en toen zei hij: ‘Je bent shit, als je zo doorgaat word je ontslagen’”, aldus Vergne.

Inmiddels zit de coureur helemaal op zijn plek in de Formule E waar hij al twee keer het kampioenschap heeft gewonnen. “Toen ik weg ging uit de Formule 1 en in de Formule E-races begon te winnen, voelde ik mij veel beter. Ik ben nu gelukkig. Mijn tijd in de Formule 1 was niet goed voor mij.”

Laatste Nieuws