Jenson Button: ‘Lewis Hamilton niet te vergelijken met oude F1-iconen’

Lewis Hamilton lijkt opnieuw het kampioenschap te gaan winnen. Volgens voormalig Formule 1-coureur Jenson Button kan je Hamilton niet vergelijken met voorgaande F1-iconen.

Jenson Button en Lewis Hamilton waren in 2010 elkaars teamgenoot bij McLaren. Later ging Hamilton naar Mercedes waar ze sindsdien flink zijn gaan domineren. Button vindt dat de dominantie van het team niet vergelijkbaar is met hoe de sport voorheen was.

“Hamilton is erg goed. We waren drie jaar lang teamgenoten, dus ik zag al snel hoe goed hij is. Zijn natuurlijke vermogen is fantastisch. Je kunt het echt met niets en niemand vergelijken. Hij zit in een team dat de Formule 1 heeft gedomineerd.” Aldus Jenson Button.

Volgens Button is het team van Mercedes veel te sterk. “Ik heb dit jaar heel graag Formule 1 gekeken, omdat Ferrari en Red Bull kansen hadden om races te winnen. Dat was geweldig om naar te kijken, maar in elk seizoen is het Mercedes-team zo dominant geweest.”

“Hij levert fantastisch werk als coureur, hij doet wat hem gevraagd wordt, maar je kunt hem niet vergelijken met coureurs van een ander tijdperk. Het was toen niet dezelfde sport.”

Button spreekt ook vol lof over de Nederlander Max Verstappen. “Ik denk dat hij de snelste coureur is die ooit in een F1-auto heeft gereden, echt waar. Eerder dit jaar maakte hij enkele fouten, maar nu doet hij zo’n fantastisch werk. Ik denk dat hij heel speciaal is.” Aldus de wereldkampioen van 2009.

Net binnen