Jos Verstappen blikt terug op de promotie van zijn zoon: ‘Ik had drie gemiste oproepen van Helmut Marko’

Max Verstappen reed afgelopen weekend zijn honderdste Grand Prix. Inmiddels is de Nederlander niet meer we te denken in de sport. Zijn vader Jos blikt terug op het moment dat alles anders werd voor Max. 

Max Verstappen begon zijn carrière in 2015 bij Toro Rosso. Hij mocht zich na een jaar al bewijzen bij de grote broer van het team: Red Bull Racing. Zijn eerste race voor Red Bull was in Spanje, daar schreef de toen nog 18-jarige coureur geschiedenis.

Zijn vader Jos Verstappen blikt terug op de promotie van zijn zoon. “Het begon allemaal na Rusland, één race ervoor. Toen we terug naar huis gingen zei ik, ‘Max, jij rijdt de volgende race voor Red Bull.’” Jos wist zelf nog van niets, maar voorspelde het dus wel al.

“We landden in Düsseldorf en toen ik op mijn telefoon keek zag ik drie gemiste oproepen van Helmut Marko, toen wist ik het. Ik belde direct terug. Hij nam op en ik zei: ‘moeten we naar Graz komen?’. Helmut begon keihard te lachen. Ik voelde het gewoon.” De voorspelling van Jos klopte. Zijn eerste race voor Red Bull ging de boeken in. Max werd de jongste coureur die ooit een Grand Prix heeft gewonnen.

Net binnen