Jos Verstappen: ‘De titelstrijd gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen’

Red Bull Content Pool

Max Verstappen was er afgelopen donderdag niet bij toen de RB16 weer het circuit op ging, gelukkig maakt dit niet veel uit voor de Nederlander. Volgens zijn vader Jos heeft hij maar drie rondes nodig om weer helemaal de oude te zijn. 

Donderdag had Red Bull Racing een filmdag ingepland op het circuit van Silverstone. Alexander Albon mocht 100 kilometer rijden in de RB16. Max Verstappen kon er niet bij zijn en heeft dus niet kunnen testen. Gelukkig bevestigt zijn vader dat hij het niet nodig heeft.

“Als hij naar Groot-Brittannië ging moest hij twee weken in quarantaine, dit is natuurlijk niet mogelijk in verband met zijn agenda. Max heeft toch maar drie of vier rondes nodig om het gevoel van de RB16 weer terug te krijgen, hij maakt zich daar dus geen zorgen over”, zo zegt Jos Verstappen in gesprek met het Formule 1 Café.

De vader van Max kijkt met een goed gevoel naar de start van het seizoen. Volgens hem heeft zijn zoon voldoende kansen om punten te scoren. Als het aan Jos ligt, zal Max voor de derde keer op rij de overwinning pakken in Oostenrijk.

“Max vertelde dat de auto goed voelde tijdens de tests in Barcelona, maar waar Red Bull echt staat weten we niet. We denken wel dat we kunnen strijden om de overwinning in Oostenrijk”, aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Ook Jos doet een duit in het zakje en denkt dat Max en Lewis erg aan elkaar gewaagd zullen zijn. “Als we zo dichtbij zitten als we denken, gaat de titelstrijd gewoon tussen Lewis Hamilton en Max.”

Net binnen