Kimi Räikkönen: “Ik wil de wereldtitel bij Ferrari niet langer dragen”

Kimi Räikkönen is momenteel de oudste Formule 1-coureur op de grid. ‘The iceman’ zit al in zijn zeventiende seizoen, maar toch blijft hij maar door gaan. Sinds dit jaar is Räikkönen weer terug bij Alfa Romeo.  

“Op een dag zal ik thuisblijven, als ik er genoeg van heb gehad. Ik weet alleen nog niet wanneer dat zal zijn.” Aldus de Finse coureur. Kimi zal voorlopig nog wel even in de Formule 1 blijven, maar hij begint nu wel steeds meer pijn te krijgen. “Ik word oud en mijn hele lichaam doet nu pijn, maar ik denk dat dat normaal is. Het is de keerzijde van iets doen dat je leuk vindt: als je ouder wordt, doet het hier en daar meer pijn. Ik weet niet eens meer sinds wanneer het zo erg is, maar mijn rug doet vooral pijn.” 

Ook wilt Kimi dat iemand zijn titel overneemt bij Ferrari. Hij is namelijk de laatste coureur die de wereldtitel heeft behaald bij het team. “Ik hoop echt dat het snel zal gaan: Ik wil die titel niet langer dragen. Ik heb altijd het beste voor gehad met Ferrari en hoop dan ook dat iemand snel de titel op zijn naam schrijft. Dan mag iemand anders door het leven als meest recente winnaar met Ferrari.” Aldus Kimi Räikkönen.

Net binnen