Lando Norris: ‘Ik ga aan Max vragen hoe ik Daniel Ricciardo boos krijg’

Red Bull Content Pool

Lando Norris krijgt volgend jaar een nieuwe teamgenoot bij McLaren. Daniel Ricciardo, die nu onder contract staat bij Renault, zal het stoeltje van Carlos Sainz komen opvullen bij het Britse team. 

De huidige- en toekomstige teamgenoot van Norris, zijn beide ex-teamgenoten van Max Verstappen. Volgens de 20-jarige Brit hebben hij en Verstappen al redelijk wat gesprekken gehad over de sterke en minder sterke kanten van Sainz. Diezelfde gesprekken wil hij gaan voeren over Daniel Ricciardo.

In de Formule 1 is je teamgenoot je grootste ‘vijand’. Je teammaat is de enige die gebruik kan maken van hetzelfde materiaal, dus is het zaak dat je aan het einde van het jaar boven je teammaat staat. Mede daarom is Norris zo nieuwsgierig naar de informatie van Max.

“Ik ken Daniel al iets meer dan ik Carlos kende aan het begin van vorig jaar. Maar er zijn natuurlijk ook dingen die ik nog niet weet, bijvoorbeeld hoe hij in een team werkt en hoe open hij is over zijn data en dergelijke. Max geeft mij al een hoop tips, hij weet natuurlijk veel van zowel Carlos als Daniel”, zo begint Norris in gesprek met Sky Sports.

“Je teamgenoot is je grootste tegenstander, dus wil je alles van ze weten. Het gaat hoe dan ook lastig worden, want er zijn veel dingen die ik van Daniel nog moet leren. Maar ik zal zeker aan Max vragen hoe ik hem het best boos kan krijgen”, lacht de Brit.

Net binnen