Lewis Hamilton woest op Helmut Marko: ‘Ik hoop dat je medewerkers zien waar jouw prioriteiten liggen’

Mercedes F1 Media

Opnieuw is er een rel in de Formule 1. Lewis Hamilton is woedend op Red Bull-adviseur Helmut Marko, die tijdens een interview met het Duitse RTL laconiek zou hebben gereageerd op het Black Lives Matter-protest.

Op sociale media circuleerden woensdagochtend quotes van Helmut Marko, die gereageerd zou hebben op de uitspraken van Lewis Hamilton in de afgelopen weken. De Oostenrijker zou volgens meerdere Twitteraars geroepen hebben dat Max zich alleen concentreert op het winnen van het kampioenschap, terwijl anderen (Lewis) zich liever bezig houden met afleiding.

Lewis reageert op Instagram door te vertellen dat het Black Lives Matter-protest geen afleiding is voor hem, het is een prioriteit. Zijn hele leven is Lewis gepest en kapot gemaakt door zijn huidskleur, waarbij ook zijn familie vaak slachtoffer werd. De Brit hoopt dat de mensen van kleur, die bij Red Bull werken, wakker worden na deze uitspraken van Marko en weten waar de prioriteiten van hun baas ligt. 

Maar volgens betrouwbare F1-journalisten is het helemaal niet zeker of Marko deze uitspraken überhaupt gedaan heeft. In recente interviews met RTL heeft Helmut het BLM-protest helemaal niet genoemd en is de naam van Lewis niet eens naar voren gekomen. 

Zie hieronder de reactie van Lewis op zijn Instagram-verhaal!

UPDATE: Lewis heeft zijn Instagram-verhaal inmiddels verwijderd.

Net binnen