Marko: ‘Waar wil Max heen als hij bij ons gaat?!’

Max Verstappen is bezig aan zijn vierde seizoen bij Red Bull Racing. In de winter voorafgaand aan 2019 is Red Bull overgestapt van Renault-motoren naar Honda. Samen met de Japanse fabrikant wil Red Bull een soort fabrieksteam worden.

Dit jaar werd eigenlijk aangestipt als een overstapjaar, waarin overwinningen nog niet berekend waren, die zouden pas in 2020 moeten komen. Maar plots bleek de RB15 toch beter dan gedacht en behaalde Max Verstappen twee Grand Prix-winsten dit jaar.

Totdat de zomerstop kwam. Sinds de zomerstop heeft Red Bull nog niet lekker kunnen scoren. In Singapore behaalde Max wel het podium, maar het team ging daar heen met het idee om te winnen. In een keer lijkt de snelheid van de RB15 te zijn verdwenen.

Jos Verstappen heeft zich hierover uitgesproken. De voormalig F1-coureur maakt zich zorgen over volgend jaar, maar Helmut Marko niet zo. Hij zou sowieso niet weten waar Max eigenlijk heen moet gaan als hij weg wil bij Red Bull.

“Het is voor ons heel simpel, als wij goed presteren, zal Max bij ons blijven”, zegt Marko over 2020 tegen Motorsport.com. “Al vraag ik mijzelf wel af waar hij heen zou willen als hij bij ons zou vertrekken.”

Marko doelt hiermee op het feit dat zowel Mercedes als Ferrari beide stoeltjes bezet heeft voor volgend jaar.

Net binnen