Mattia Binotto maakt plaats Sainz duidelijk: ‘We willen Charles laten winnen!’

Ferrari F1 Media

Als er nog enige twijfel was wie de nummer één coureur is bij Ferrari, is die nu verdwenen. Mattia Binotto heeft namelijk duidelijk gemaakt dat Carlos Sainz een geweldige coureur is, maar toch vooral Charles Leclerc hoort te dienen.

Leclerc maakte in 2019 zijn debuut als Ferrari-coureur en liet gelijk zien op hetzelfde tempo te rijden als Sebastian Vettel. Gedurende het seizoen vonden er een aantal controversiële momenten plaats op de baan, waaraan te zien was dat Leclerc graag de nummer één rijder wilde worden bij Ferrari.

Dat is de Monegask gelukt! Sebastian Vettel vertrekt aan het einde van 2020 bij het Italiaanse team en wordt vervangen door Carlos Sainz. De Spanjaard is volgens Binotto een ijzersterke en vooral betrouwbare coureur, maar Leclerc is degene die voor de winst moet gaan.

“Hij is een sterke coureur, betrouwbaar. Hij brengt punten binnen tijdens de race en vecht voor zijn plek. Carlos is een perfecte coureur om samen met het pure talent van Charles te combineren. Charles willen we laten groeien en laten winnen”, zijn de letterlijke woorden van Binotto.

Net binnen