Max Verstappen: ‘Dat was uiteindelijk minder belangrijk dan wat er gaande was in de wereld’

Red Bull Content Pool

De Formule 1-teams arriveerden in Australië en maakten zich klaar voor de eerste race van het seizoen. Vlak voor de start kregen ze het nieuws te horen dat de Grand Prix werd geannuleerd vanwege het coronavirus. In de documentaire van Ziggo Sport zien we hoe Max dit heeft ervaren.

Ziggo Sport lanceerde gisterochtend de eerste aflevering van de mini-documentaire over Max Verstappen. In deze aflevering is te zien hoe Max en zijn team met volle vertrouwen aankwamen in Australië en het daarna in één klap omsloeg vanwege de uitbraak van COVID-19.

“We hadden er wel heel veel vertrouwen in dat we het seizoen goed konden starten. We gingen er gewoon vanuit dat we zouden beginnen, maar net voordat de vrije training van start zou gaan kwam natuurlijk het nieuws naar buiten dat het weekend niet doorging”, begint de Red Bull-coureur.

Verstappen blikt terug op het moment dat hij te horen kreeg dat ze de spullen weer moesten inpakken. “Het was natuurlijk balen dat het seizoen niet kon beginnen, maar dat vond ik uiteindelijk minder belangrijk dan wat er aan de hand was in de wereld. Eenmaal thuis in lockdown heb ik het opgelost om zoveel mogelijk in de simulator te zitten.”

Net binnen