Max Verstappen: ‘Doen er alles aan om derde opeenvolgende overwinning te behalen’

Red Bull Content Pool

Aankomend weekend gaat de eerste Grand Prix van het seizoen van start. De afgelopen twee jaar domineerde Max Verstappen de race op de Red Bull Ring. Hij was daar duidelijk de favoriet, maar nu denkt hij daar anders over. 

Tijdens de raceweekenden krijgen de coureurs geen support van de fans en hebben ze weinig tijd om uit te rusten. Omdat het seizoen laat begint, moeten ze een inhaalslag maken waardoor er veel races achter elkaar verreden worden.

“Als ik in de auto zit wil ik de fans iets bieden, ook als ze niet langs het circuit staan maar thuis op de bank zitten”, begint Verstappen tegenover Speedweek. “We zijn lang onderweg en kunnen tussendoor niet naar huis. Dit zal voornamelijk lastig zijn voor teamleden met gezinnen. Voor mij brengt dit geen extra druk met zich mee.” 

In 2018 en 2019 wist Verstappen beide keer de race in Oostenrijk te winnen. Vorig jaar reed hij een sensationele race met prachtige inhaalacties. Of dat dit weer gebeurt is nog maar de vraag. Verstappen ziet Mercedes als grootste en enige concurrent.

“Ik beschouw mezelf nooit als favoriet. Het wordt dit jaar zeker niet makkelijker dan voorgaande jaren. Sterker nog, ik verwacht dat de strijd met Mercedes zwaar zal worden, maar we doen er alles aan om de derde opeenvolgende overwinning te behalen”, eindigt de Limburger.

Net binnen