‘Max Verstappen is welkom bij Ferrari, maar heeft mogelijk een overeenkomst met Mercedes’

Na afloop van de Amerikaanse Grand Prix ontstond er veel kritiek rondom de uitspraken van Max Verstappen, maar volgens sportjournalist Flavio Vanetti valt het allemaal wel mee. Hij stelt zelfs dat Max een warm welkom zou krijgen bij Ferrari.

Tot op heden is het Max nog niet gelukt om wereldkampioen te worden. Het doel van Max en het team is om volgend seizoen te vechten voor de wereldtitel. Na het seizoen van 2020 loopt het contract af van Verstappen bij Red Bull. Het team zou het contract van Max graag verlengen, maar volgens sportjournalist Flavio Vanetti heeft de Nederlander al een deal met de concurrent.

Volgens Vanetti moet Verstappen goed nadenken voordat hij zomaar een uitspraak doet. “We weten dat Max een persoonlijkheid is binnen de sport, maar in dit geval ging hij te ver. Wij hebben absoluut geen haat op hem, maar hij moet wel goed nadenken voordat hij iets zegt. Er is helemaal geen bewijs dat Ferrari daadwerkelijk valsspeelde. We denken dat Horner zijn coureur gebruikt om te zeggen wat hij vindt.”

Na de uitspraken van Max is hij volgens Vanetti nog altijd welkom bij Ferrari, maar hij ziet iets heel anders gebeuren. “Ik denk dat als Verstappen naar Ferrari zou komen, hij altijd een warm welkom zou krijgen. Maar wij denken dat Verstappen al een overeenkomst heeft met Mercedes voor 2021.”

Net binnen