Max Verstappen kijkt erg uit naar Singapore: ‘We gaan hier goed!’

De afgelopen twee Grand Prix waren lastig voor Max Verstappen. Zijn RB15 in combinatie met de Honda-motor waren, zoals verwacht, niet al te competitief op Spa en Monza. Volgend weekend rijden we in Singapore, waar Max een stuk meer zin in heeft!

De straten van het Marina Bay Street Circuit zijn namelijk normaal gesproken goed voor Red Bull. De afgelopen paar seizoenen heeft één van de Red Bull constant vooraan gelegen. 2016: Daniel Ricciardo 2e
2017: Daniel Ricciardo 2e; Verstappen startte als 2e
2018: Max Verstappen 2e

Het is daarom ook niet gek dat Verstappen al een tijdje uitkijkt naar deze race: “Singapore is een geweldige baan. Door het licht is de stad echt prachtig en het is geweldig om dan over de baan te rijden. Het geeft de straten een echt karakter en het is zoveel anders dan tijdens een dagrace”, begint Max op Verstappen.nl.

Naast het feit dat Singapore een prachtige stad is, heeft het ook een prachtig klimaat… Als je niks hoeft te doen. Het is namelijk ontzettend heet en vochtig in het land in Zuid-Oost Azië. “De baan is veeleisend. Het is daar heet, het is erg zwaar en je zweet je kapot, maar het is één van mijn favorieten”, aldus Verstappen.

Kwalificatie

Volgens de jonge Nederlander is de zaterdag in Singapore misschien nog wel belangrijker dan de zondag. Tijdens de kwalificatie wordt ook vaak de eindstand op zondag bepaald, tenzij er iets geks gebeurd. Max is zich daarom ook al erg aan het focussen op zijn ‘one-lap-pace’.

“We doen het hier goed. Beter dan op Monza en Spa in ieder geval. Vorig jaar werd ik hier tweede, dus hopelijk kunnen we dit weekend weer sterk zijn. Inhalen hier is erg lastig, dus kwalificatie zal de sleutel zijn, je móét het perfect doen. We gaan proberen om het maximaal aantal punten te halen en ik heb er erg veel zin in”, sloot Max af.

Net binnen