Max Verstappen: ‘Niet veel coureurs zijn zo compleet als ik’

© Hollandse Hoogte

Max Verstappen rijdt ijzersterk op de baan. In 2018 maakte hij nog wat onnodige fouten, maar dat werd later in het seizoen beter. Sinds dit seizoen is Verstappen erg volwassen en presteert telkens beter.

Volgends de Nederlander is er het afgelopen halfjaar niks veranderd. “Ik doe hetzelfde als wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik geef dezelfde feedback, voor mijn gevoel de juiste, en het team vindt dat volgens mij ook. Als ik dit seizoen mijn rol binnen het team had veranderd, dan zou dat betekenen dat ik het de afgelopen jaren fout had gedaan, maar in mijn optiek is dat niet het geval.” 

Hij vervolgt: “Ik ben al op vrije jonge leeftijd in de Formule 1 beland, dus het is niet heel raar dat ik nu al over zoveel ervaring beschik. De meeste andere coureurs komen op hun 21e of 22e pas net de Formule 1 binnen. Als je de gehele grid bekijkt, dan denk ik niet dat er veel meer coureurs completer zijn dan ik, ook al zijn ze al wat ouder. Ik ben sneller en constanter en de wisselwerking tussen mij en mijn team is erg goed.” Aldus Verstappen.

Laatste Nieuws