‘Mercedes verlaat na 2020 de Formule 1’

Groot nieuws vanuit Duitsland. Ralph Bach, de zeer betrouwbare Formule 1-journalist van F1insider.com, weet namelijk dat 2020 het laatste jaar zal zijn van Mercedes in de koningsklasse van de autosport.

Eerder deze week kwam het nieuws al naar buiten dat Bernie Ecclestone verwachtte dat dit ging gebeuren, maar volgens Bach is het nu ook door de directie uitgesproken. Mercedes wil zich gaan richten op de Formule E, waar Susie Wolff, vrouw van Toto, op dit moment baas is van het Mercedes-team.

De grootste reden voor Mercedes om uit de F1 te stappen zijn de reglementswijzigingen. Het is wederom een flinke investering, terwijl alles in de autowereld richting elektrisch gaat. ‘Waarom zouden we honderden miljoenen gaan investeren in een project wat ons nagenoeg geen geld of bruikbare data oplevert’, is de gedachtegang van de Mercedes-leiding.

Er zijn ook al signalen dat Mercedes vertrekt. Zowel Hamilton als Bottas hebben slechts een contract tot het einde van dit seizoen. Mercedes heeft McLaren erbij gehaald als nieuwe motorklant en dat Britse team heeft heel veel geld geïnvesteerd in een nieuwe windtunnel. Maar het belangrijkste detail is dat Bernie Ecclestone weet te vertellen dat alleen Mercedes het nieuwe concorde overeenkomst nog niet heeft getekend.

Ben jij een échte Max Fan?

Klik op Vind ik leuk en mis niks! (Let op: als er een vinkje staat, volg je ons al).

Net binnen