Moet Daniel Ricciardo vrezen voor zijn stoeltje in 2021?

Daniel Ricciardo debuteert dit jaar bij Renault waar hij naast Nico Hulkenberg zit. De teambaas van Renault, Cyril Abiteboul, heeft gezegd dat hij liever zou willen investeren in coureurs uit de opleiding van Renault. Moet Daniel Ricciardo nu vrezen voor zijn plek?

Het contract van Ricciardo loopt af na het seizoen in 2020, maar de vraag is nu of hij daarna wel verder zal gaan bij het team. De Australiër koos voor Renault om onder andere een nieuwe en frisse start te maken, maar dat zou misschien heel anders af kunnen lopen. Cyril Abiteboul heeft namelijk verteld dat hij zich wilt focussen op zijn eigen coureurs binnen de academie van het team van Renault.

“We zijn flink aan het investeren in jonge coureurs uit onze eigen opleiding. We hopen en verwachten een van die jongens in 2021 achter het stuur te hebben”, Aldus Cyril Abiteboul. Omdat Renault net heeft bevestigd dat Esteban Ocon het plekje van Hulkenberg in 2020 overneemt, zou Ricciardo in gevaar komen als ze een nieuwe coureur in het team willen.

Net binnen