Mogelijk geen Nederlandse Grand Prix in 2021: ‘Zonder vaccin geen grote evenementen’

Red Bull Content Pool

De kans bestaat dat de Nederlandse Grand Prix ook in 2021 niet verreden kan worden. Dat kunnen we uit de woorden van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, halen.

Op dit moment zijn vergunningsplichtige evenementen tot en met 1 september 2020 verboden, waardoor de Nederlandse Grand Prix deze zomer sowieso al van de baan was. Maar het kabinet is nog een stap verder gegaan. Alle grote evenementen zullen in Nederland geschrapt worden, zolang er geen vaccin op het virus gevonden is.

En dat kan nog wel eens langer duren dan gedacht. Het ontwikkelen, testen en uitbrengen van een vaccin neemt een hoop tijd in beslag. Volgens het kabinet moeten we dan ook niet gek opkijken als het nog langer dan een jaar duurt vóór er een vaccin op de markt is. Dan pas zullen grote evenementen weer langzaamaan publiek mogen toelaten.

Hierdoor loopt de Nederlandse Grand Prix in 2021 ook gevaar, aangezien we het hier hebben over een race waarbij meer dan 100.000 mensen samenkomen van over de hele wereld.

Net binnen