Oostenrijkse minister kijkt op van uitspraken Helmut Marko: ‘Wordt niet overwogen

Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko liet onlangs weten dat de kans bestond dat er toeschouwers aanwezig mochten zijn tijdens de Grand Prix van Oostenrijk deze zomer. Werner Kogler, minister van Volksgezondheid in Oostenrijk, kijkt op van deze uitspraak.

In gesprek met Kronen Zeitung laat Kogler weten dat Marko voor zijn beurt gesproken heeft. Het is volgens de minister bijna onmogelijk om zo’n groot evenement door te laten gaan als er publiek aanwezig is. Puur vanwege de veiligheid van de aanwezigen.

“Het wordt niet overwogen, een evenement van deze grootte met toeschouwers te laten gebeuren. Voor mij waren zijn uitspraken nieuwe informatie”, zo begint Kogler.

Grand Prix in Oostenrijk allesbehalve zeker

Volgens de Oostenrijkse minister is het trouwens nog niet eens zeker of de race op de Red Bull Ring überhaupt wel doorgang kan vinden. Dat zal de komende tijd duidelijk worden, als de overheid haar plannen bekend maakt omtrent in- en uitreizende personen.

“De in- en uitreisreglementen blijven het grootste obstakel voor een race in Spielberg. Dat is de belangrijkste factor waar de race bij valt of staat”, aldus de minister van Volksgezondheid.

Net binnen