‘Renault in gesprek met management van Valtteri Bottas voor 2021’

Mercedes F1 Media

Volgens Motorsport-total.com, de site die de scoop had met het aankomende vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari, weet te melden dat Renault inmiddels haar pijlen heeft gericht op Valtteri Bottas. Het management van de Mercedes-coureur zou al gesprekken gevoerd hebben met Cyril Abiteboul.

Op het moment dat Vettel bekend maakte te stoppen bij Ferrari na 2020, ging de bal rollen in de Formule 1. Carlos Sainz vertrekt van McLaren naar Ferrari, terwijl Daniel Ricciardo de overstap maakt van Renault naar McLaren.

Voor de Fransen is het nu zaak om hun vrijgekomen stoeltje op te vullen. Er zijn de laatste weken meerdere opties voorbijgekomen. Fernando Alonso zou terug kunnen komen bij het team waar hij twee wereldkampioenschappen gewonnen heeft, Nico Hülkenberg zou zijn F1-droom weer kunnen oppakken of Guanyu Zhou kan gepromoveerd worden vanuit het Renault-opleidingsteam.

Maar nu is er een nieuwe optie: Valtteri Bottas. Mercedes zou namelijk geïnteresseerd zijn in Sebastian Vettel, die graag nog eens samen met Lewis Hamilton in een team zou willen rijden. Hierdoor zou Bottas zonder stoeltje komen te zitten. Cyril Abiteboul is daarom direct in actie gekomen en heeft al gesprekken gestart met Didier Coton, de manager van Bottas.

Gaan we in 2021 dan toch een superduo zien bij Mercedes?!

Net binnen