Ricciardo over speciale helmdesign: ‘Bryant probeerde, net als ik, de top van de sport te bereiken’

Hollandse Hoogte

Daniel Ricciardo introduceerde een aantal dagen geleden zijn bijzondere helm voor de testdagen. Met deze helm eert hij de pas overleden basketballer Kobe Bryant. Bryant kwam vorige maand samen met zijn dochter bij een helikoptercrash om het leven. 

Op 26 januari overleed Kobe Bryant samen met zijn dochter Gianna (13), zes familievrienden en een piloot bij een helikoptercrash in Los Angeles. Kobe wordt gezien als één van de beste basketballers aller tijden.

Daniel Ricciardo eert de NBA-legende met een bijzonder helmdesign. Tegenover Formula1.com vertelt de Australiër waarom hij hem zo bewondert.

“Zelf heb ik nog nooit gebasketbald, maar dat betekent dat ik iemand niet kan bewonderen en waarderen, hij heeft het spel veranderd. Ik heb hem helaas nooit live zien spelen, maar ik was duidelijk fan van hem. Hij probeerde, net als ik, de top van zijn sport te bereiken”, aldus de Ricciardo.

Onlangs heeft de Renault-coureur een huis gekocht in Los Angeles, de stad van de LA Lakers, het team waar de basketballer voor heeft gespeeld. Kobe’s hele carrière heeft in Los Angeles plaatsgevonden.