Ross Brawn over Verstappen: ‘Hij is klaar om Lewis Hamilton uit te dagen in 2020’

Het Formule 1-seizoen van 2019 zit er alweer op. Red Bull Racing heeft het jaar mooi afgesloten met een tweede plaats van Verstappen. Het team kruipt steeds dichter bij Mercedes. Volgens Ross Brawn kan de Nederlander volgend jaar strijden voor de titel.

Ross Brawn schrijft in zijn columm het volgende: “Natuurlijk pakt Verstappen dit jaar zijn eerste en tweede pole en wint hij ook nog eens drie races, maar het gaat er vooral om dat we Max weinig fouten hebben zien maken. In het verleden zagen wij nog veel fouten met zijn ongeduldige karakter, dat was dit seizoen veel minder.”

Volgens Brawn is Max er klaar voor om volgend jaar mee te doen voor de felbegeerde wereldtitel. “Hij is nog zo jong, maar volgens mij wel al zo ver dat hij klaar is om Lewis Hamilton uit te dagen in 2020. Hij heeft gewoon een goede wagen nodig van Red Bull.” Aldus Ross Brawn

De voormalig topman van Mercedes en Ferrari stelt dat de samenwerking tussen Red Bull en Honda volgend jaar nog betere resultaten op kan leveren. “Aan het begin van dit jaar miste Red Bull nog veel snelheid, maar de samenwerking tussen Red Bull en Honda gaat steeds beter en ik weet zeker dat ze volgend jaar mee kunnen doen voor het kampioenschap.”

Ben jij een échte Max Fan?

Klik op Vind ik leuk en mis niks! (Let op: als er een vinkje staat, volg je ons al).

Net binnen