The Race: ‘Ferrari heeft Sebastian Vettel nooit een aanbieding gedaan’

Red Bull Content Pool

Er werd erg lang gesproken over de contractonderhandelingen van Sebastian Vettel bij Ferrari, maar het blijkt dat er nooit een voorstel is gedaan. In 2019 had Ferrari haar ogen al gericht op Carlos Sainz.

Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat Sebastian Vettel het team van Ferrari na het 2020-seizoen zou gaan verlaten. Donderdag is bekend gemaakt dat Carlos Sainz zijn stoeltje overneemt. Volgens The Race had Binotto in de winter van 2019 al besloten de samenwerking met de Duitser te stoppen en Sainz naar binnen te hengelen.

Na het 2019-seizoen zou er al een beslissing zijn genomen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto zou geen nieuw aanbod hebben gedaan aan Sebastian Vettel door de conflicten tussen hem en zijn teamgenoot Charles Leclerc. De coureurs hadden dat jaar veel opstootjes.

De Italiaanse renstal zou in december al met Carlos Sainz in gesprek zijn geweest, op hetzelfde moment dat Charles Leclerc zijn contract tot en met eind 2024 had verlengd bij het team. Ferrari zou ook nog om de tafel hebben gezeten met Daniel Ricciardo, maar dat was van korte duur.

Net binnen