Toto Wolff eens met Max Verstappen: ‘Gaat om een ernstige overtreding!’

Hollandse Hoogte

Na afloop van de Amerikaanse Grand Prix deed Max een opmerkelijke uitspraak. Er was veel kritiek over wat de Nederlander zei. Toch lijkt Mercedes-teambaas Toto Wolff het wel met hem eens te zijn.

Red Bull Racing vroeg eerder aan de FIA om onderzoek te doen naar de brandstofafvoer bij Ferrari. Ze zouden tussen de meetpunten extra brandstof toevoegen. De FIA heeft gereageerd en zegt dat dit tegen de huidige regels in is.

Na de Grand Prix in de Verenigde Staten zei Max tegen Jack Plooij dat Ferrari slecht presteerde doordat ze valsspeelde. Er ontstond veel kritiek rondom deze uitspraak van Verstappen. Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, is niet blij met de valse beschuldigingen.

Toto Wolff lijkt zich wel te kunnen vinden in de uitspraken van de Nederlander. “Als iemand iets deed wat de technische richtlijn verduidelijkte, dan zou het een kwestie van valsspelen zijn. De technische richtlijn is dusdanig geformuleerd, dat het om een ernstige overtreding zou gaan. Er is dus niet eens sprake van een grijs gebied.”

Of Ferrari daadwerkelijk illegaal bezig is weet Wolff niet. “We hebben net een discussie gehad over de gegevens van de race. Daaruit bleek dat de gemeten snelheden anders waren dan de voorgaande races. Of dit komt door de technische richtlijn of door iets anders, dat weet ik niet. We kunnen niet bij Ferrari binnen kijken wat ze aan het doen zijn.”

Laatste Nieuws