Vader Lewis Hamilton: ‘Lewis kan niet wachten om tegen Verstappen en Leclerc te racen’

De trotse vader van Lewis Hamilton denkt dat zijn zoon voorlopig nog wel even blijft rijden in de Formule 1. Hij stelt dat Lewis er iedere keer weer naar uitkijkt om tegen Max Verstappen en Charles Leclerc te racen.

Afgelopen weekend pakte Lewis Hamilton zijn zesde wereldtitel. Zolang Lewis het fysiek nog aankan denkt zijn vader dat hij het nog wel vijf of zes jaar volhoudt. “Ik probeer hem te pushen voor zo’n vijf of zes jaar. Ik heb ook tegen Lewis gezegd: ‘Blijf het gewoon doen zolang je het leuk vindt.’” Aldus Anthony Hamilton.

Anthony zegt wel dat wanneer zijn zoon het niet meer leuk vindt, hij er ook mee moet stoppen. “Als je het lichamelijk aan kan, dan is het goed. Maar zodra je het gevoel hebt dat je er geen lol meer aan beleefd, dan is het tijd om te vertrekken. Op dit moment houdt hij echt nog wel van de sport.”

Hamilton senior stelt dat Lewis ernaar uitkijkt om tegen Verstappen en Leclerc te racen. “Wat Lewis fris houdt, is dat hij de motorsport uit zijn hoofd kan zetten tot het moment dat hij weer in de fabriek of op een circuit moet zijn. Als je dag in dag uit hetzelfde doet, kan het snel vervelen. Maar voor Lewis is dat nooit een gevaar. Hij kan niet wachten om weer in de auto te stappen en te racen tegen Max Verstappen en Charles Leclerc. Hij kijkt daar echt naar uit.”

Net binnen