Valtteri Bottas: “Altijd nog een mogelijkheid Lewis Hamilton voorbij te gaan in kampioenschap”

Hollandse Hoogte

Valtteri Bottas staat op de tweede plek in het kampioenschap en denkt dat er nog een mogelijkheid is om Hamilton voorbij te gaan. Lewis Hamilton staat met 63 punten voor op zijn teamgenoot. De Fin ziet enige kansen, maar er zijn nog maar zeven races te gaan.

“De puntenkloof tussen mij en Lewis is zeker een kloof, maar het is niet zoals dag en nacht. Je weet nooit wat er in het kampioenschap gebeurt, er kunnen nog kansen liggen. Het heeft geen zin om op te geven, want we hebben zeven races en er kunnen nog van allerlei dingen gebeuren. Ik neem het race voor race.” Aldus Valtteri Bottas.

“Voor mij is het zeker bemoedigend om te zien dat ik kan presteren en er is geen twijfel aan mijn kant dat ik dat kan. Ik ben in staat om op mijn best te racen, en als de hoop en motivatie er is, weet ik dat ik het kan doen. Ik kijk uit naar Singapore.”

De afgelopen twee races was Ferrari veel sterker dan Mercedes. Ze pakte hun eerste twee overwinningen in dit seizoen. Volgens Bottas zal Mercedes meer voordeel hebben in Singapore. “Ik denk dat Singapore op papier absoluut beter is voor ons dan voor Ferrari, en we waren al heel dichtbij in Italië, dus het zou goed moeten zijn.”

Laatste Nieuws