Valtteri Bottas bevestigt: ‘Ik heb een plan B voor stoeltje in 2020’

Het is nog steeds maar afwachten of Valtteri Bottas volgend jaar nog voor Mercedes rijdt. Zijn contract is nog niet verlengd en door het resultaat van de Grand Prix in Hongarije wordt er alleen maar meer getwijfeld over dat stoeltje.

Toch vertelt de Fin dat hij een plan B heeft. Hij kreeg de taak om dicht bij zijn teammaat Lewis Hamilton te blijven, dat leek even goed te gaan maar bij de laatste races is hij toch weer teruggevallen. Verstappen zit hem al flink op de hielen in het kampioenschap, het gat scheelt momenteel nog maar 7 punten.

Mercedes teambaas Toto Wolff heeft al bevestigd dat hij reservecoureur Esteban Ocon ook een kans wilt geven. “Een jonge kerel als Esteban verdient een kans, maar het zal niet gemakkelijk voor hem zijn om met de druk om te gaan in vergelijking met Lewis. Het is een moeilijke beslissing.’’ Bottas weet wat er kan gaan gebeuren voor volgend jaar.

“Het is niet gemakkelijk, maar het hoort bij de sport. Je begeeft je altijd op het randje en het is altijd aftasten welke risico acceptabel is. Als er op hetzelfde moment onduidelijkheid is over je contract, dan helpt dat niet. Sommige mensen denken dat andere coureurs beter presteren onder de druk, maar voor mij is dat niet het geval. Maar ik hoor het ook graag van het team.” Bottas is voorbereid op het ergste. “Als je in de Formule 1 rijdt, moet je altijd een plan B en een plan C hebben.”

Net binnen