‘Zonder Leclerc was Camilleri nooit zo boos geworden op Verstappen’

Hollandse Hoogte

Max Verstappen kon volgens de CEO van Ferrari zijn stoeltje bij het team wel vergeten. De Nederlander maakte na de Grand Prix in Amerika een opmerking dat Ferrari zou hebben valsgespeeld. Dat viel bij het team uit Italië in het verkeerde keelgat. Volgens Umberto Zappeloni was het een beetje grootspraak van Ferrari. 

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten vertelde Max in een interview dat Ferrari vals speelde. Het leverde veel kritiek op, ook aan de kant van Ferrari. Louis Camilleri, CEO van Ferrari, liet zich gaan over Verstappen en vertelde dat hij nooit meer hoeft te rekenen op een plekje bij de Italiaanse renstal.

Umberto Zappeloni, oud-redacteur van Gazzetta dello Sport en Corriere della Ser, denkt dat Camilleri dit nooit gezegd zou hebben als Leclerc er niet was. “Charles Leclerc wordt echt als de belofte gezien. Ze geloven in hem en zijn toekomst. Als ze hem niet hadden, had Camilleri zijn uitspraken over Verstappen niet eens gedaan denk ik”, zegt Zappeloni tegenover F1Maximaal.

De oud-redacteur vervolgt: “Het is helemaal niet zeker dat een Ferrari-stoeltje voor Verstappen voorgoed uitgesloten is. Zijn uitspraken zullen voorlopig vast door blijven klinken bij Ferrari, maar Camilleri zal niet voor altijd CEO blijven.”  

“Max is nog jong, als zijn contract is verlopen bij Red Bull is hij 25. Dan zal Camilleri hoogstwaarschijnlijk geen CEO meer zijn en wie weet hoe de kaarten dan geschud worden”, sluit Zappeloni af.

Laatste Nieuws